Urcușul periculos al unui urs polar flămând

Anonim

La început s-au gândit că este o pasăre mare de pradă sau o zăpadă. Dar atunci pasagerii unui spărgător de gheață care trece prin fața arhipelagului rus din Novaya Zemlya arătau mai bine și recunosc forma inconfundabilă a unui urs alb cocoțat deasupra unei stânci abrupte de 91 de metri înălțime, cu vedere la mare.

Foamea a împins mamiferul într-o situație atât de periculoasă. De fapt, ursul a fost atras de o colonie de ghilemote Brünnich (Uria lomvia), păsări marine răspândite în nordul Rusiei, intenționate să cuibărească. Speranța pentru plantigradă era să remedieze niște ouă.

Stâncile accidentate nu sunt cu siguranță un teren de vânătoare obișnuit pentru urșii albi, care de obicei așteaptă prada (de obicei sigilii) care pândesc în spatele unei fisuri în gheață și sfârșesc cu o laba imediat ce ei, neștiind, ies din apă pentru a respira . Iar inexperiența a jucat câteva alunecări urâte la acest animal, sub privirea curioasă a unui pescăruș cocoțat deasupra stâncii.

Urmărește și videoclipul ursilor polari care se joacă cu câinii

Potrivit experților, inițiativa riscantă a ursului se datorează dispariției progresive a gheții și îngustarea în consecință a zonei de vânătoare a acestor mamifere. Unii dintre pasagerii care au asistat la fața locului au raportat că au văzut alte exemplare înotând câțiva kilometri, în absența unui aisberg unde se puteau odihni.

Gheața topită: un urs alb, cu excepția unui păr

„Urșii s-au bucurat de ouăle de pasăre din cauza scăderii treptate a gheții”, a explicat Dylan Coker, fotograful californian care a imortalizat scena. După câteva încercări și multe căderi dezastruoase, ursul și-a retras pașii fără să pună măcar un ou sub dinți.

Pentru a face aceste fotografii unice în lume este și locația: pentru prima dată, de fapt, o navă civilă a fost admisă în apele arhipelagului rus, care este o zonă militară și este unul dintre cele mai sălbatice și neexplorate locuri din Arctica. De asemenea, în acest an, din cauza acoperirii reduse a gheții la Polul Nord, s-au deschis pasajele de Nord-Est și Nord-Vest, acum navigabile așa cum s-a întâmplat în 2008.

Foamea joacă uneori trucuri proaste. Pentru a pune ceva în stomac, acest urs polar feminin (Ursus maritimus) și bebelușul ei s-au încumetat până la o carcasă de balenă prinsă în apropierea țărmului din Insulele Svalbard, Norvegia. Mama, mai experimentată, s-a deplasat cu ușurință asupra a ceea ce a mai rămas din cetacee, dar cățelușul, mai stânjenit, a alunecat și a sfârșit înmuiat în apă cu gheață. Din fericire, a reușit să se întoarcă aproape imediat: copilul probabil nu a dezvoltat încă pe deplin acel strat de grăsime subcutanată care protejează epruvetele adulte de frig. Pentru a hrăni acest "izolator" adesea, se acumulează grăsimi de balenă, garnituri și mușchi, stocuri bogate în calorii care îi ajută să supraviețuiască chiar și în perioadele în care alimentele sunt rare.
Cei mai drăguți cățeluși din acest slideshow (vizionați)
[EI]

Urșii polari (Ursus maritimus) care locuiesc în ghețarii arctici, în zonele cele mai nordice ale continentului american și euroasiatic, sunt animale substanțial solitare. Singurele excepții apar în două faze ale vieții ursului, cea de împerechere, timp în care masculul și femela petrec împreună cele trei zile de inspirație ale femelei și cea a reproducerii tinerei. În acest caz, femela este cea care are grijă de perechea de urși născuți între noiembrie și ianuarie, în timpul letargiei de iarnă. Mama nu abandonează cățelușii în următorii 2-3 ani, de asemenea, gata să atace un urs mascul care, în cele din urmă, îi amenință.

Vânătoarea de somon trebuie să-l fi făcut atât de obosit încât acest urs a adormit de la un minut la altul, cu capul sprijinit pe picioarele din față și chiar deasupra unei mici cascade. Sau poate a fost plictiseala care l-a cufundat în brațele lui Morfeu: de fapt, la ora meselor, ursii sunt destul de activi și concentrează gustări dimineața și seara pentru a-și permite câteva ore de odihnă în timpul zilei. Între octombrie și decembrie, urșii bruni (Ursus arctos) intră într-o perioadă de inactivitate caracterizată prin somnuri lungi, în care permit ca temperatura corpului lor să coboare pentru a economisi energie (activitățile normale se vor relua primăvara). Totuși, aceasta nu este o adevărată hibernare și exemplarele pot fi trezite cu ușurință chiar și în aceste luni.

Vezi fotografiile incredibile ale unui urs foarte flămând și alpinist

Multe alte curiozități despre urși

A fost nevoie de tot sângele rece al fotografului pentru a nu părăsi camera și a fugi. Dar, în final, curajul reporterului a fost răsplătit cu o lovitură de neuitat. Mușchiul acestui urs brun de Kamchatka (Ursus arctos beringianus) nu este perfect centrat, deoarece este strivit de lentila fotografului Igor Gushchins care a mers la rezervația naturală Kronotsky, din Rusia, pentru a documenta comportamentul urșilor în perioada de reproducere. ouă de somon. Doar prezența somonului le oferă acestor mamifere șansa de a avea o dietă bogată în proteine, iar efectele se văd: urșii Kamchatka ating un ton remarcabil, cu lungimea de până la 2 metri și 75 de centimetri.

Piesele unui urs alpinist (ceas)

Nu ratați galeria dedicată urșilor

Ați putea să vă placă și: Salvați acest joc Ursii polari se joacă cu câinii Urs numit, de fapt, Foame: o fiară urâtă! La început s-au gândit că este o pasăre mare de pradă sau o zăpadă. Dar atunci pasagerii unui spărgător de gheață care trece prin fața arhipelagului rus din Novaya Zemlya arătau mai bine și recunosc forma inconfundabilă a unui urs alb cocoțat deasupra unei stânci abrupte de 91 de metri înălțime, cu vedere la mare.